abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
In 2017 bestond de gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Dit is in alle de...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Overpeinzing

De Bijbel en u

Door de Stellingwerver kerkgemeenschap op woensdag 12 april 2017 09:00
  • ignore touch

    Hans Helman van de Jehova's Getuigen Haulerwijk. © Boom regionale uitgevers

mail pinterest

Afgelopen zondag heb ik een unieke Bijbelexpositie in Swifterbant bezocht.

Deze ging over de geschiedenis van de Bijbel, o.a. gericht op de Bijbel in het Nederlands.

De Bijbel is in een periode van 1600 jaar geschreven door ongeveer 40 verschillende mannen.

Het werd een boeiende tocht door de geschiedenis, als het lezen van een spannend boek. Van schrijven op potscherven en papyrus tot boekrol en codex. En dan Johannes Gutenberg, de beroemde drukker, die slim gebruik maakte van losse letters die hij steeds opnieuw kon gebruiken. Zo verschenen de Gutenbergbijbel, de Delftse Bijbel (1e drukwerk in de Nederlandse taal) en de Lutherbijbel.

Zorgvuldig onderzoek laat zien dat de oorspronkelijke tekst nauwkeurig is bewaard, ondanks overschrijven en vertalen. Hoewel dit werk letterlijk levensgevaarlijk kon zijn, denk aan de inquisitie, is dit verslag van overtuiging, inzet en moed, iets wat onze aandacht verdient. Als een vertaler of drukker, al was het maar in de kantlijn, een kritische aantekening maakte, kon hem dat zijn leven kosten.

EN U

Gedurende de hele geschiedenis van de Bijbel zijn er krachten aan het werk om de vertroostende positieve boodschap uit het boek van God te ondermijnen. Wat is het prachtig om te zien dat er gedurende al die eeuwen personen zijn geweest die Gods Woord koesterden en hebben bijgedragen aan de verspreiding van de Heilige Schrift.

Hier zetten Jehovah’s Getuigen zich graag voor in. Zij laten graag al hun buren de positieve boodschap van de Auteur van de Bijbel horen en lezen. En ze vertellen graag over de betekenis van zijn Naam die bijna 7000 maal in de oorspronkelijke geschriften wordt genoemd. ‘Jehovah’, de God van vrede. In Mattheüs 6 vers 9 ondersteunt Jezus deze gedachte met de woorden: “Onze Vader in de hemel, Laat uw naam geheiligd worden”.

Vanwege het bekendmaken van deze vreedzame boodschap worden ook nu nog Getuigen van Jehovah gevangengezet en vervolgd. Zeer recente berichtgeving over de situatie van Jehovah’s Getuigen in Rusland in de media.

Zijn wij bereid om moedig uit te komen voor onze liefde voor Gods Woord? Bedanken wij Hem voor zijn brief in onze eigen hedendaagse taal? Lezen wij dagelijks in de Bijbel?

Hans Helman, Jehova's Getuigen

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.