abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Snikkerun krijgt nieuwe route

Geplaatst op maandag 15 april 2019 17:36
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Haulerwijk - De Snikkerun in Haulerwijk vernieuwt. Dit jaar krijgen de 10 kilometer deelnemers een nieuwe route. Voorheen bestond die afstand uit twee keer een ronde van 5 kilometer. Nu lopen de langste afstand lopers een eigen ronde.

De route voor de 5 kilometer blijft ongewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar. De 10 kilometer loopt vanaf het sportveld richting de Elleboogsvaart via de Norgerweg het dorp uit en over het Scheidingspad en het fietspad naast de Meester van der Meistraat weer het dorp in. Er wordt gefinisht op het sportveld.

Prijscategorieën

De vijfde editie van het evenement heeft nog een vernieuwing: de prijscategorieën. Jongens en meisjes tot 16 jaar zijn net als de categorie 50plussers toegevoegd. De top drie krijgt een beker.

De Snikkerun start met een ouder- en kidsrun voor de jeugd van 3 tot en met 8 jaar. Er is daarnaast een stempelrun voor iets oudere jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan alvast via: www.snikkerun.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.