abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
In 2017 bestond de gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Dit is in alle de...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Leerlingen CSG Liudger in finale Buma Music Academy

Geplaatst op maandag 1 juni 2015 17:45
  • V.l.n.r.: Ankelien Jonkman; Sharon van der Veen; Annet Mekenkamp; Ammie de Jager; Janet Rooks; Marit van Raaij; Jildou Jongsma; Anita Beintema; Nienke Jagersma; Ester van der Veen. Niet op de foto: Marissa van der ploeg- gitaar en Wia Boonstra – gitaar). © Eigen foto

pinterestmail

Waskemeer - De leden van Once van CSG Liudger uit Waskermeer zitten in de finale van de Buma Music Academy. Samen met 17 andere deelnemers maken zij op 24 juni uit wie zich de Beste Schoolact van 2015 mag noemen.

Ondersteuning muziekonderwijs

De Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Dit jaar doen meer dan 350 scholen in het Voortgezet Onderwijs mee met een gratis lesprogramma met motiverende instructie-video's, interactieve opdrachten en zelfs een popquiz.

Willie wartaal begeleidt Once

Dankzij gratis toegang tot professionele software kunnen de leerlingen bovendien zelf leren hoe ze muziek kunnen componeren, produceren en remixen. Aan elke schoolact wordt een professionele 'Music Master' gekoppeld, waaronder bekende muzikanten als Leona Philippo, Niels Geusebroek en Willie Wartaal. Zij helpen en inspireren de leerlingen in hun projecten en begeleiden ze bij het samenstellen van een eigen school-act. Music Master Willie Wartaal zal Once begeleiden.

Zelfgemaakte videoclip

Om zich te kwalificeren voor de finale hadden de leden van Once van CSG Liudger, net als de andere deelnemers een zelfgemaakte videoclip ingestuurd. Nu ze - met de hele klas als fanclub - zijn geselecteerd, hebben ze de kans op te treden voor een bomvolle Q Factory in Amsterdam.

Daarvoor moeten ze wél bij de drie uiteindelijke finalisten komen, die op 24 juni door de Music Masters worden geselecteerd. Die finalisten treden dan op voor een jury bestaande uit Sven Hammond, DJ Billy The Kit en Dennis van Leeuwen (Kane). Daarnaast krijgen de leerlingen  workshops van Roel van Velzen, Tim Wes, Ares en Maxime Barlag (Mister and Mississippi).

PEER (de winnaar van vorig jaar) is ook aanwezig. Een bekende Nederlandse rapper zal optreden.

Lees ook: Liudger maakt kans op Buma Music Academy Award

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.