abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Bakkers van OlmenEs bakken de beste speculaas van Friesland

Geplaatst op maandag 3 oktober 2016 12:21
  • Elke dag zijn de bakkers van OlmenEs met veel passie en liefde voor het bakkersvak bezig om lekkere, maar ook kwalitatief goede producten te maken. © OlmenEs

pinterestmail

Appelscha - De bakkers van OlmenEs in Appelscha, Tjalling, Ytje, Rienk en Jelle, mogen zich de beste speculaasbakkers van Friesland noemen.

Het viertal behaalde eind september, tijdens een wedstrijd voor bakkersproducten van de inkoopvereniging BEKO, de eerste prijs voor speculaas zonder amandelschaafsel.

De bakkers hadden voor de wedstrijd niet alleen speculaas zonder amandelschaafsel ingediend, maar ook speculaas met schaafsel en ook gevulde speculaas. Al deze producten zijn gekeurd op de BEKO bakkersbeurs in Nieuwegein waar de bakkers van OlmenEs naartoe geweest zijn. Ook de gevulde speculaas werd als goed beoordeeld maar was niet voldoende om nogmaals in de prijzen te vallen.

OlmenEs is een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking waar gewoond wordt en overdag gewerkt in diverse werkplaatsen. Een van die werkplaatsen is de bakkerij. Een andere werkplaats is de winkel/theeschenkerij waar naast vele biologische voedingsmiddelen en cadeauartikelen uit de werkplaatsen van OlmenEs, ook de prijswinnende speculaas verkrijgbaar is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.