abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Dorpen

Historische Vereniging stelt tentoon in Duinen Zathe

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 18:48
  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - De expositie van de Historische Vereniging van Appelscha (H.V.A.) met beelden van hoe Duinen Zathe er vroeger uitzag is geopend. De tentoonstelling is te zien in een vertrek in de welkomshal van het speelpark.

‘We hebben vele foto’s opgehangen met teksten, maar ook attributen van vroeger stellen we tentoon in vitrines', vertelt Henk Jongsma, de voorzitter van de Historische Vereniging. Vroeger kende Appelscha Bergfeesten die vanaf ongeveer 1859 gehouden werden’, legt Jongsma uit. ‘Daar is het eigenlijk allemaal ontstaan.’

Naast de geschiedenis van Duinen Zathe valt er ook over het veen en het turf te lezen en zien. De tentoonstelling is een wisselexpositie.

In juni verschijnt het clubblad De Zoolstede met het thema ‘Duinen Zathe’. De uitgave, die geheel gewijd zal zijn aan de geschiedenis van het oude pretpark zal daarin afsluiten met hoe Duinen Zathe nu is. ‘We zijn er druk mee bezig.’ Niet alleen wordt laten zien hoe het er uit zag, ook wordt belicht wat de recreatieve functie was rondom de Boerestreek. Er zal ook uitgebreid worden gesproken over de toenmalig eigenaar Albert Prakken, die voor Duinen Zathe als het ware het startsein gaf.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.