abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

Hemelvaartskermis strijkt neer op Boerestreek

Geplaatst op zaterdag 20 mei 2017 11:20
  • © Klaas de Groot

  • © Fototekst.nl/ John Boel

pinterestmail

Appelscha - De traditionele Hemelvaartskermis wordt van 25 tot en met 28 mei gehouden op de Boerestreek in Appelscha. Deze oudste kermis van Fryslân wordt weer gecombineerd met de Boerestreekmarkt.

De Kermiscommissie van het TIP heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een weliswaar kleine maar toch attractieve kermis. Aanwezig zijn de volgende attracties: schiettent, grijpers, pusher, blikgooien, lijntrek, kinderdraaimolen, eendjesvijver, oliebollenkraam en de Oud Hollandse snoepkraam en suikerspin.

Familie Buwalda

Ook de familie Buwalda uit Leeuwarden is weer van de partij met de zweefmolen en de boksbal. Hoe oud de Hemelvaartskermis in Appelscha al is, blijkt uit het feit dat de opeenvolgende generaties van deze familie al vanaf 1926 met hun zweefmolen in Appelscha staan.

De grijpers en de pusher zijn er voor de gokkers en de zweefmolen en de schiettent voor de wat oudere generatie. Maar ook het blikgooien is natuurlijk altijd leuk. Voor de kinderen zijn er de eendjesvijver, de draaimolen en de lijntrek. Ook de traditionele oliebollenkraam is weer aanwezig met oliebollen, krentenbollen en wafels met slagroom. Kinderen kunnen smullen van de traditionele zuurstok, lolly of  suikerspin.

Openingstijden

De openingstijden van de kermis zijn:

  • Hemelvaartsdag van 12.00 tot 23.30 uur;
  • Vrijdag 26 mei van 14.00 tot 23.00 uur;
  • Zaterdag 27 mei van 14.00 tot 23.30 uur, en:
  • Zondag 28 mei van 12.00 tot 18.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.