abonneer nu
dossiers
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

PvdA houdt bijeenkomst over armoede in Ooststellingwerf

Geplaatst op zondag 8 oktober 2017 11:15
  • © Eigen foto

pinterestmail

Oldeberkoop - De PvdA houdt op woensdag 11 oktober een openbare thema-avond over (verborgen) armoede in de gemeente Ooststellingwerf. De bijeenkomst vindt plaats in MFA Mejander in Oldeberkoop.

Armoede is een groeiend probleem, zo stelt de partij. 'Bij armoede denken we aan mensen in de bijstand, maar ook steeds meer werkenden leven in armoede. Voor veel tweeverdieners is het hebben van meerdere banen (stapelbanen) een bittere noodzaak. Ook veel eenoudergezinnen houden het hoofd amper boven water. Wie behartigt de belangen van de groeiende groep armen?'

Tijdens de thema-avond wordt gediscussieerd over zaken als: de vicieuze cirkel van de bijstand, verborgen armoede en over armoede onder werkenden. De PvdA wil met betrokkenen in gesprek over vragen als: Waarom komen veel mensen in de bijstand daar niet meer uit? Hoe groot is het verborgen armoedeprobleem in onze gemeente? Hoe kunnen werkende armen geholpen worden? Wat zijn de grootste zorgpunten van betrokkenen, hulpverleners, vrijwilligers, beleidsmakers? En: waar liggen de kansen?

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen en is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, discussie, inspiratie en van elkaar leren.

Het programma start om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.