abonneer nu
dossiers
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

Honderden ruiters doen mee aan zevende Autumn Desert Trail

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2017 18:07
  • © Klaas de Groot

  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Appelscha - De zevende editie van de Autumn Desert Trail in Nationaal Park het Drents-Friese Wold vindt zaterdag 28 en zondag 29 oktober plaats.

Even leek het erop dat de Autumn Desert Trail, na zes succesvolle edities in voorgaande jaren, niet door zou gaan in 2017. Staatsbosbeheer kreeg de organisatie voor niet rond. Hippisch Drenthe bood aan om een groot deel van de organisatorische taken voor haar rekening te nemen en heeft sindsdien hard gewerkt om de Autumn Desert Trail op poten te zetten. Met succes zo bleek, want binnen drie weken waren alle kaarten verkocht. Op 28 en 29 oktober profiteren honderden ruiters van de mogelijkheid om één keer per jaar buiten de vaste ruiterroutes te mogen rijden.

Tegen algen en mos

De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van het woestijnlandschap van de Kale Duinen. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. Het beheer wordt machinaal uitgevoerd én met behulp van paarden. De honderden paardenhoeven zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven.

Voor omwonenden betekent het evenement een grotere verkeersdrukte in het gebied in het laatste weekend van de herfstvakantie.

www.hippischdrenthe.com

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.