abonneer nu
dossiers
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

De Bosbergtoren blaast zaterdag één kaarsje uit

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 11:31
  • De Bosbergtoren. © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - Zaterdag 14 oktober is het precies een jaar geleden dat de Bosbergtoren haar deuren officieel opende. Om dit te vieren is de Bosbergtoren de hele zaterdag gratis toegankelijk voor iedereen.

Meer dan 23.000 bezoekers

Het eerste levensjaar van de Bosbergtoren is met meer dan 23.000 bezoekers een groot succes geweest. Daarnaast is de toren ook voor andere doeleinden gebruikt. Zo is er het afgelopen jaar een stel getrouwd bovenop de toren, vonden er zakelijke meetings plaats, is de toren gebruikt voor verschillende evenementen waaronder Appelstap en kan je vanaf de toren abseilen. Ook zijn er in het afgelopen jaar drie torenmeesters aangesteld die de toren uitstekend onderhouden.

[De tekst gaat verder na de foto]

  • gallerij afbeelding

    Het eerste huwelijk op de Bosbergtoren vond plaats in juli. © Kees de Jong

 

Ervaringen

De ervaringen van bezoekers zijn zeer positief. De steeds wisselende uitzichten op verschillende niveaus met als hoogtepunt de glazen balkons maken het bezoekje meer dan de moeite waard. Ook de mogelijkheid om als mindervalide de hoogte in te gaan wordt zeer gewaardeerd. Inmiddels is er vraag naar abonnementen, daar gaat de gemeente komend jaar mee aan de slag. Daarnaast zijn er altijd zaken die beter kunnen, daarom gaat de gemeente ook aan de slag met een betere bewegwijzering naar de toren.

Kleurwedstrijd

In het kader van de eerste verjaardag van de Bosbergtoren is er ook een kleurwedstrijd voor kinderen. Deelnemers maken kans op leuke prijsjes. De kleurplaat kan op 14 oktober ingeleverd worden in de daarvoor bestemde brievenbus bij de Bosbergtoren. De kleurplaat is te downloaden via de website van de Bosbergtoren.

Traktatie

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie, ook bij de verjaardag van de Bosbergtoren is hieraan gedacht. Zolang de voorraad strekt is er op 14 oktober in de middag wat lekkers te krijgen bovenop de toren.

Kijk hier voor meer informatie en het downloaden van de kleurplaat.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.