abonneer nu
dossiers
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

Vakantiegangers zoeken Appelscha vooral op voor de rust

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 12:38
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - De één laadt de auto in met koffers en tassen, de ander geniet van het zonnetje op het terras. Het hoogseizoen van RCN de Roggeberg in Appelscha is dan wel voorbij, vakantiegangers genieten nog volop op het vakantiepark.

Niet alleen in hun eigen caravan of tent, ook over de nieuwe hutten op palen, de nieuwe camperplaatsen en de tentchalets zijn de campingasten zeer te spreken.

Drukte van hoogseizoen mijden

Het is inmiddels oktober, maar Gerrit (71) en Klarie (69) Smilda zijn nog lang niet klaar met vakantievieren. ‘Wij hebben sinds eind augustus onze caravan en voortent weer neergezet op onze favoriete plek in het noorden van Nederland; Appelscha. We mijden de drukte van het hoogseizoen en staan hier alleen in het voor- en naseizoen. Op 6 november pakken we de boel weer op. Dan wonen we weer een tot en met het voorseizoen in onze woning in Appingedam’, zegt Gerrit als hij geniet van een biertje.

Lekker rustig

De twee komen voor de rust en de mooie omgeving naar het toeristendorp. ‘Wij hebben de Friese Wouden en Diever ook geprobeerd, maar het bevalt ons hier toch stukken beter.’ Echtpaar Smilde staat op het eksternest, één van de velden achter op de camping. Ze hebben nog buren, maar die vertrekken binnenkort ook. ‘Dan is het helemaal lekker rustig’, vertelt Klarie, die de voorkeur aan de Roggeberg geeft vanwege de ligging en de variatie van het gebied. ‘We fietsen de camping af en we genieten meteen van de natuur. Het Drents-Friese Wold is zo groot dat we ondanks de vier jaar die we hier nu kamperen, nog lang alles niet gezien hebben. Ook het Fochteloërveen is erg mooi. Overal waar we gaan eigenlijk.’ Over hun favoriete plekje is het stel heel duidelijk; de Kale Duinen. ‘Dat is zoiets unieks.’

Vriendjes en vriendinnetjes

In het voorseizoen komen de kleinkinderen vaak langs in het weekend. ‘Dan gaan we regelmatig leuke dingen doen, zoals naar Duinen Zathe of naar het Buitencentrum, tenminste als de kinderen van de camping af willen, want hier hebben ze genoeg te doen en ze hebben hier veel vriendjes en vriendinnetjes.’ Gerrit weet wel een leuke activiteit voor volgend jaar. ‘Als we hier volgend voorseizoen weer staan vanaf 31 maart en de kleinkinderen komen op visite gaan we met z’n allen op bezoek in de nieuwe toren van de Jongens van Outdoor op de Boerestreek. Dat klimparcours, daar heb ik ook wel zin in. Het is een grote aanwinst voor de regio. We wilden eigenlijk al eerder gaan, maar één van de jeugd was afgelopen voorseizoen nog maar 118 centimeter en je moet 130 centimeter zijn voor deelname. Dat moet vast goedkomen over een half jaar’, zegt Gerrit lachend.

Niets te klagen

In één van de nieuwe hutten op palen zitten Wesley en Mariska. Zij komen uit Enschede en genieten met volle teugen van de nieuwe accommodatie. ‘We hebben specifiek voor deze chalet gekozen. Het sprak ons aan en het bevalt erg goed, net even wat anders dan op de grond kamperen’, zegt Wesley. De tentchalets zijn ook gewild. Familie Janssen heeft de nieuwe accommodatie geboekt en vinden het vooral erg knus. ‘Wij zitten hier twee weken en hebben niets te klagen.’ De Smilda’s hebben echter nog wel één puntje van aandacht voor het park. ‘Het is super dat er een recreatieteam is, maar ze doen wel elke week hetzelfde. We hopen dat ze het volgend jaar wekelijks iets aanpassen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.