abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

FNV Stellingwerf huldigt jubilarissen

Geplaatst op woensdag 8 november 2017 12:19
  • © SWF FNV Stellingwerf.jpg

pinterestmail

Oosterwolde/Wolvega - Lokaal FNV Stellingwerf huldigde vrijdag een aantal jubilarissen. Zij komen uit de gemeenten Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

De jubilarissen van Lokaal FNV Stellingwerf (van de voormalige FNV vakbonden AbvaKabo, Bondgenoten, Bouw en Kiem) die jubileren in 2017 en wonen in het oostelijke deel van de Stellingwerven namen de insignes in ontvangst. De jubilarissen die wonen in met name het westelijke deel worden binnenkort gehuldigd.

Herkenningspunten

De interim-voorzitter van Lokaal FNV Stellingwerf in oprichting Gjalt de Haan stond in zijn toespraak stil bij wat er vroeger in deze buurt allemaal heeft plaatsgevonden. Herkenningspunten waren op zaterdag werken tot één uur, het lange lopen naar de werkgever en het kopen van de dagelijkse goederen bij de werkgever.

Actuele zaken

Hierna was het woord aan FNV-vakbondsbestuurder Deddy Dorenbos. In haar toespraak ging ze in op wat 25 (1992), veertig (1977), vijftig (1967) en zestig (1957) jaar geleden de gebeurtenissen en hoogtepunten waren. Er werden ook actuele zaken genoemd. De economie trekt aan, maar het blijft bar en boos op de arbeidsmarkt, was te horen. Daarom is het de hoogste tijd voor een betere waardering voor de werknemers. Ook met de AOW en de pensioenen is van alles aan de hand. De FNV vindt dat het nu het moment is om daar ook iets aan te doen.

In een aantal sessies werden de insignes door de vakbondsbestuurder opgespeld. Er waren 23 jubilarissen aanwezig: drie jubilarissen vierden het 25 jaar lidmaatschap; veertig jaar lid waren elf leden, vijf leden waren vijftig jaar lid en vier leden zijn al zestig jaar aan de FNV verbonden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.