abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

GroenLeven legt kilometers kabel aan

Geplaatst op donderdag 9 november 2017 10:30
  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - Op verschillende plekken, waaronder de Bruggelaan en de Boerestreek is GroenLeven bezig met de aanleg van kabels om in de toekomst de verzamelde energie door het zonnepark 'Appelscha Hoog' te verplaatsen naar elektriciteitshokjes.

Zo ligt bijna het gehele voetpad op de Bruggelaan eruit en moeten voetgangers tijdelijk gebruik maken van de openbare weg. Het gaat om enkele kilometers aan kabel. Hoelang deze werkzaamheden nog gaan duren is nog onduidelijk, maar dat het beduidend minder is dan de aanleg van het zonnepark is zeker. GroenLeven verwacht het zonnepark in Appelscha aan het eind van 2017 op te leveren.

Stroom voor 3600 huishoudens

Het zonnepark gaat ongeveer 36.000 zonnepanelen bevatten en het park levert straks ongeveer 12,5 megawatt aan energie op. Dat betekent genoeg stroom voor 3600 huishoudens en daarmee is het zonnepark aan de Tilgrupsweg het grootste zonneveld van de hele gemeente.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.