abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Helikopter maakt opnamen boven Appelscha en het Drents-Friese Wold

Geplaatst op donderdag 9 november 2017 15:14
  • © Wieke Eiting

  • © Janny Vondeling

  • © Janny Vondeling

pinterestmail

Appelscha - Omstreeks 12.25 uur hing er gedurende een kwartier een helikopter boven Appelscha en het Drents-Friese Wold. Dit was om opnames te maken voor een promo-film over Friesland.

De heli hing extra lang boven de Bosbergtoren. Er waren namelijk enkele figuranten gevraagd om naar de camera te zwaaien vanaf de bovenste etage als de helikopter langs kwam. De cameramensen vlogen enkele rondes boven het gebied. Van de toren vlogen ze via de Kale Duinen over het wold om vervolgens terug te keren naar de toren. Voordat de cameraploeg in Appelscha aankwam, waren zij aan het filmen boven Ameland.

Het is nog onduidelijk waar de opnames precies voor waren. Het kan zijn dat het is om het toerisme in Friesland te promoten, maar het kan ook om een promo gaan voor de Culturele Hoofdstad van Europa; Leeuwarden in 2018. Binnenkort wordt hier meer over bekend gemaakt, net als wanneer de beelden bewonderd kunnen worden. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.