abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Kale Duinen nu ook onderdeel van knooppuntenroute

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017 17:00
  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - Recreatieschap Drenthe heeft de Kale Duinen voorzien van houten palen met daarop bewegwijzering voor knooppuntenroutes. Het recreatieschap werkte met kunststoffen palen, maar die waren in het wold niet toegestaan.

Het was de enige plaats in Ooststellingwerf waar geen kunststoffen paaltjes geplaatst mochten worden. Dat komt door de visie van Staatsbosbeheer om deze plaatsen te laten verwilderen. Recreatieschap Drenthe plaatste eind juli in de hele gemeente zo’n 800 palen voor het wandelnetwerk. Ooststellingwerf was daarin de eerste. Even daarna werden ook Weststellingwerf en andere gemeenten aangesloten.

Het Recreatieschap plaatst de palen niet alleen, zij onderhouden ze ook. ‘Voor houten palen staat Staatsbosbeheer op vele plaatsen nog open, maar daar zijn wij weer geen fan van wegens het vele onderhoud', zegt Henk Valstar van het recreatieschap. 'Ik zal het je nog sterker vertellen. Deze regio is de enige regio in heel Nederland waar ze nog gebruik maken van de gekleurde houten paaltjes routes, zoals de rode, gele en groene paaltjes routes. De kunststoffen palen worden door ons verzorgd, omdat de gemeente bij Recreatieschap Drenthe is aangesloten en niet bij Recreatieschap Marrekrite, die van Friesland.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.