abonneer nu
dossiers
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

Schrieversronte moet tekort terugdringen

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018 07:29
  • Stellingwarver Schrieversronte. © Eigen foto

pinterestmail

Oldeberkoop - Een verdere stijging van het exploitatietekort van de Stellingwarver Schrieversronte (SSR) brengt het bestaansrecht van de stichting in gevaar.

De provincie Fryslân en de gemeenten Weststellingwerf en Ooststellingwerf gaan binnenkort in overleg met de SSR over het terugdringen van tekort bij de stichting.

Et Boekefoons

Er is geconstateerd dat de inkomsten van de verkopen, met name de uitgaven en boeken, fors zijn teruggevallen over de afgelopen jaren. Het exploitatietekort van de stichting en van het aan de SSR gelieerde `Et Boekefoons' is in 2016 opgelopen tot een geconsolideerd verlies van ruim 18.000 euro. Over de jaren 2014, 2015 en 2016 heeft de SSR een totaal negatief resultaat bereikt van meer dan 34.000 euro. Terugdringing van het tekort is volgens de gemeenten en de provincie dringend noodzakelijk. De stichting moet aangeven hoe zij het exploitatietekort gaat terugdringen

Grotere diversiteit

Van de SSR wordt een gerichte ondersteuning van het Stellingwerfs verwacht; ondersteuning vanuit een grotere diversiteit en kwaliteit van projecten en activiteiten. Het uitgangspunt is dat het huidige beschikbare budget voor het Stellingwerfs overeind blijft, maar dat gezocht wordt naar een andere wijze van besteden. De Schrieversronte wordt meer een regie-organisatie, er zijn minder vaste salariskosten en meer uitvoerende activiteiten. De SSR wordt gevraagd hiervoor een plan te schrijven.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.