abonneer nu
dossiers
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

'Fietsers vallen; fietspad moet breder'

Geplaatst op woensdag 3 januari 2018 13:20
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Ravenswoud – Inwoners van Ravenswoud achten het fietspad dat vanaf de Bokslootweg naar het Fochteloërveen voert te smal. ‘Twee fietsers kunnen elkaar net passeren’, laten de bewoners weten. Ook zijn er gereld mensen te water geraakt.

Dat valt onder meer op te maken uit een uitgebreide brief van een bezorgde inwoner aan Plaatselijk Belang Ravenswoud. Hierin valt te lezen dat de fietser makkelijk met de band naast het pad kan komen en bij een val meters naar beneden klettert, de Eerste Wiek in. Met een karretje achter een fiets zou er geen tegenligger gepasseerd kunnen worden. Daarnaast ontbreekt een goede berm.

Overleg met gemeente

Plaatselijk belang zegt tijdens de najaarsvergadering dat het een agendapunt is en al sinds jaar en dag op de agenda staat tijdens het overleg met de gemeente. Het pad was voor het beton werd een schelpenpad, naast een boerenerf. Er zou niet uitgeweken kunnen worden om een breder pad te realiseren. Toch belooft Plaatselijk Belang Ravenswoud de discussie nog eens aan te gaan met de gemeente over het pad. Ook vraagt het plaatselijk belang dat de brief door de desbetreffende persoon naar de gemeenteraad wordt gestuurd, ter ondersteuning van hun pleidooi.

Prioriteiten

Sierd de Boer, die aanwezig was tijdens de vergadering zegt blij te zijn met de signalen van de inwoners van het dorp. ‘Blijf dat vooral doen. Dan doen wij wat we kunnen. Echter, er zijn meer knelpunten in de gemeente en we hebben ons aan een budget te houden. We moeten prioriteiten stellen, maar er wordt zeker naar gekeken.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.