abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
In 2017 bestond de gemeente Ooststellingwerf 500 jaar. Dit is in alle de...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Gemeente steunt Makkinga met historische voorstelling

Geplaatst op woensdag 10 januari 2018 18:07
  • Molen De Weyert. © Archief Rens Hooyenga

pinterestmail

Makkinga - In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018) wordt in Makkinga in 2018 een openluchtvoorstelling georganiseerd.

Het project `Kattinga.nl' vertelt een nieuw verhaal over korenmolen `De Weyert' in Makkinga via een openluchtvoorstelling. Basis van het nieuwe verhaal vormt het sprookje `De gelaarsde kat.' Het verhaal wordt aangevuld met verhalen uit de historie van Makkinga, en wordt opgevoerd in de twee talen en het lokale dialect zoals dat in het gebied rondom Makkinga worden gesproken. De voorstelling wordt opgevoerd met meer dan twintig spelers.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Verenigingen en stichtingen

Binnen het project `Kattinga.nl' werken verschillende verenigingen en stichtingen samen: Korenmolen `De Weyert', Museum `Oold Ark' en toneelvereniging `Het ontluikende bloempje' vormen het hart. Daarnaast is er ondersteuning vanuit Dorpshuis Makkinga, Dorpsbelang, de Makkingaster Oudejaars Ploeg en vele vrijwilligers. Ook basisschool De Stelling is bij het project betrokken.

Subsidie

Naast de openluchtvoorstelling wil de coöperatie in de periode voorafgaand aan de voorstelling een reeks van activiteiten organiseren op basis van het thema “Van Makkinga naar Kattinga”. De gemeente stelt een subsidie beschikbaar van 5000 euro.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.