abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Re...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Dorpen

Basisschooljeugd van Elsloo brengt bezoek aan muziekhandel

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018 07:31
  • © K.J. Dijkstraschool

pinterestmail

Elsloo - Kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de meester K.J.Dijkstraschool in Elsloo bezochten in het kader van het project 'muziekimpuls' de blaas- en slaginstrumentenfabriek annex muziekhandel Van der Glas in Heerenveen.

Ze namen niet alleen deel aan een drum-workshop van muziekdocent Hans Jonker, de jeugd zag via een speurtocht bijna het hele bedrijf en instrumentarium aan zich voorbij gaan.

Om ze de liefde voor muziek bij te brengen, zijn de kinderen op school onlangs gestart met muzieklessen van Jonker, die docent is van muziekeducatievereniging Kunst &Coo. Er wordt geoefend op blaasinstrumenten, zoals saxofoons, bugels, trompetten en trombones. Die kleine dertig kunststofinstrumenten, die de school vorige jaar in samenwerking met muziekvereniging Concordia uit de toegekende bijdrage van het Fonds Ooststellingwerf aan kon schaffen, hebben in verband met de lichtheid en kosten een grote vlucht genomen en dragen bij tot het te geven van muziekonderwijs op school.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.