abonneer nu
dossiers
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

'Beetje eigenwijs' in Pink-Ribbonrally is weer thuis

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 19:04
  • © Elsloo

pinterestmail

Elsloo - Het team 'Beetje eigenwijs', bestaande uit de uit Elsloo afkomstige Celesta Fledderus en haar collega’s Linda Zoet en Simone Bos heeft vorige week in een een “pink”-roze oude Volvo, die nog geen 500 euro kostte, succesvol aan “the Carbage run Winter edition 2018” deelgenomen.

Helemaal kapot van alle inspanningen en opdrachten, een geweldige ervaring rijker en dik 5000 kilometer op de teller kwamen de meiden zaterdagavond weer in eigenland aan. “Iedere dag tien uur in de auto en fanatiek bezig met tal van allerlei opdrachten en dan ook nog over slechte wegen” maakte deze tocht bijzonder zwaar”, aldus Celesta Fledderus. “Maar het uiteindelijke doel om met de oude Volvo die 2500 kilometer lange route te rijden te halen is bijzonder goed gelukt. De auto heeft het boven verwachting goed gedaan en niet gehaperd” aldus Fledderus in een eerste reactie.

De zogenoemde baggelrally van plusminus 2500 kilometer en gelijkertijd door de weersomstandigheden en een te gekke autotocht van München naar Ljubljana (Slovenië), Belgrado (Servië), Transsylvanië (Roemenië),Debrecen (Hongarije) en Bratislava (Slowakije)vol met aparte opdrachten is volbracht. Met dit winters avontuur en een deelname van zo’n 400 auto’s vroeg men aandacht voor het Pink Ribbon-project, dat wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker financiert.

“Beetje eigenwijs”, het enige vrouwenteam dat deelnam in deze 7e wintereditie trotseerde in dit vijfdaags winters avontuur vol sneeuw en slechte wegen en landen van uitersten. Precisietanken, een bezoekje aan de Weissensee, een radioprimeur, een been in het gips en verlaten wegen in Slovenië met heel veel sneeuw was dag 1.Een gave dag waar de rose Volvo het uitstekend deed.

Dag 2 werd de dag van terug naar de tijd van paard en wagen die begon in Ljubljana. Onderweg werd veel oorlog geschiedenis opgesnoven en uitgestrekte gebieden te ontdekken. De route was iets niet zo spectaculair maar de opdrachten en het rijden met de mederunners maakten deze dag, die in Belgrado eindigde, weer fantastisch.

Dag drie begon in Belgrado met een frisse duik en werd vervolgd met een rit richting Transsylvanië in Roemenië. De rest van de dag stond vooral in het teken van bijna onmogelijke opdrachten. Door het enthousiasme was het team niet voor donker thuis en zonder lantaarns was het eindpunt voor de dames maar moeilijk te bereiken.

Op de vierde dag ging het via een prachtige route naar het Hongaarse Debrecen. Op deze voorlaatste dag van de tocht kon men nog punten scoren bij de opdrachten. Deze dag begon veelbelovend en men lieten zich op deze prachtige route in de opdrachten slepen door een Dacia en moest men ook nog eventjes in een vrachtwagen (met bomen) rijden.

De laatste dag van de pittige reis ging het richting Bratislavain in Slowakije. Een dag zonder opdrachten en kilometers maken om op tijd binnen te zijn. Dat lukte ruimschoots en kon men opgelucht ademhalen. Lange tijd stond het damesteam op de tweede plaats. Maar de opdracht om een Roemeense lifter mee te nemen lukte niet en kelderden de dames in het klassement. Men eindigde van de 400 auto’s bij de eerste dertig. Omdat er nog steeds geldelijke bijdragen binnen komen, wordt het uiteindelijk opgehaalde bedrag voor het Pink-Ribbon-project op een later tijdstip bekend gemaakt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.