abonneer nu
dossiers
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

Elsloose dames dansen mee in ‘Grenzeloos’

Geplaatst op maandag 5 maart 2018 12:49
  • © Standaardfoto

pinterestmail

Elsloo - De Elsloose dames Annemarijke Smit en Vera Smit zijn twee van de veertig dansers die in stadschouwburg De Harmonie in Leeuwarden een aantal voorstellingen van ‘Grenzeloos’ op het podium brengen.

In die voorstelling, vertellen de dansers onder leiding van choreografe Grietine Molenbuur een verhaal over migratie.

De dansers vormen een combinatie van jonge professionele dansers en amateurdansers van vijftig jaar en ouder. Ze gaan met elkaar op verkenning uit en onderzoeken wat mensen beweegt om weg te trekken van een plek die hun altijd dierbaar is geweest. Zij komen daarbij pijn en wanhoop tegen, maar ook een feest van liefde en verbindende kracht.

‘Grenzeloos’ is een onderdeel van het Europese project Let’s Dance Europe, waarin jonge dansmakers worden gestimuleerd om dans bereikbaar te maken voor iedereen; ongeacht leeftijd, fysieke mogelijkheden of achtergrond. Het project is een samenwerking tussen Stichting Keunst-wurk in Leeuwarden en culturele partners uit Bremen, Glasgow en Granada.

De voorstelling is op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei te zien in Leeuwarden. De aanvang is respectievelijk 21.00 en 20.15 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.