abonneer nu
dossiers
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

Spaanse Stier neemt vrouw uit Boijl op de hoorns

Geplaatst op maandag 5 maart 2018 14:01
  • De Spaanse stier. © Karel Bakx

pinterestmail

Boijl – De schrik zit er nog goed in bij het echtpaar Bakx uit Boijl. Een spaanse stier nam mevrouw Bakx gistermiddag op het Wapserveld op de hoorns.

Pleidooi om afrastering te plaatsen

Ze hield er een fikse bloeduitstorting in de zij en een wond in het gezicht aan over.  Karel Bakx pleit er voor om de Sayaguesa-stieren en –koeien in het vervolg achter een afrastering te laten grazen. ‘Ik durf daar niet meer te wandelen’, aldus de Boijliger.

De kolosale stier stond op een wandelpad. Het echtpaar liep er in een boog om heen, toen het dier zich plotseling omkeerde en een stoot uitdeelde. ‘Mijn vrouw viel op de grond. Gelukkig bleef de stier daarna staan en kon ik mijn vrouw overeind helpen.’ Het echtpaar was vanaf hun huis aan de Reeweg lopend het Wapserveld in getrokken. Het lukte de gewonde vrouw ook de terugreis lopend af te leggen. ‘Ze was duizelig, maar heerft het rustig aangedaan.’ Vandaag kijkt de huisarts voor de zekerheid naar de verwondingen.

Natuurmonumenten komt langs in Boijl

Natuurmonumenten beheert het natuurgebied. Zij hebben inmiddels contact gelegd met de onfortuinlijke Boijligers.Morgen komt de boswachter bij het echtpaar op bezoek. ‘Ik wil weten wat ze er aan gaan doen’, zegt Bakx, die zelf vrijwilliger is van het Drents Landschap. Hij wandelt vaak in de omgeving. Rond de Huenderweg in Doldersum grazen Schotse Hooglanders. Bakx ontmoette de beesten geregeld bij wandelingen in de buurt. Tot dusver had hij daar geen slechte ervaringen mee.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (3) Plaats een reactiereacties
profielfoto
5 Mar 2018 15:38
wasp Salander
Het blijft een Spaanse stier hé
profielfoto
6 Mar 2018 11:50
J. Smit
Een stier moet je altijd in de gaten houden. Als boerenzoon en plattelandsjongen 'krijg je dat mee' van huis uit en in een afgerasterd weiland kun je altijd onder de draad door. In natuurgebieden lukt dat niet en zelfs is soms een boom niet bereikbaar. Er moet meer gewaarschuwd worden bij de entree van natuurgebieden waar stieren lopen. Als je weet welke kracht dit beest in zijn nek heeft moet je altijd respect voor hem hebben. Dat angst soms een slechte raadgever is klopt, maar angst voor stieren in natuurgebieden die vrij rondlopen is functioneel. Laat je door niemand aanpraten dat er niets kan gebeuren.
jan smit
profielfoto
7 Mar 2018 10:22
Adrie Simons
Hartelijk bedankt meneer J.Smit dat is de realiteit !!!!!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.