abonneer nu
dossiers
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

Bijéénkomst pitchen verhaallijnen Appelscha regio 3.0 verplaatst

Geplaatst op vrijdag 9 maart 2018 17:56
  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Appelscha - De bijéénkomst van Appelscha 3.0 en Bert Kranendonk is verplaatst. Kranendonk van de Kranendonk Experience hield eerder een inspirerende presentatie over de plannen met de Appelscha regio. Hieruit kwam naar voren dat Appelscha moet claimen ergens voor te staan. Hij daagt enthousiaste ondernemers met uitgedachte ideeën te komen en die samen met een team van professionals uit te werken.

Op 22 maart  om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis zal in een inspirerende setting een vervolg-avond worden gehouden. Daar wordt gestart met het verder uitwerken en invullen van de aanpak. Ondernemers worden uitgenodigd om onder leiding van Bert Kranendonk samen beleeflijnen te ontwikkelen, waaraan ieder straks een bijdrage aan kan leveren en van kan profiteren.

De ontwikkelde ideeën worden gepresenteerd aan een jury, die de meest aantrekkelijke selecteert. Deze worden door Kranendonk gevisualiseerd en uitgewerkt tot concrete business cases. De opzet van de avond is vergelijkbaar met de Dragons Den formule, waarbij ondernemers zich kort presenteren met hun plan (pitches) aan de jury (investeerders), die direct en ter plekke bepaalt welke plannen de meeste potentie hebben en een investering waard zijn. Het gaat om een driekoppige en onafhankelijke jury van buiten de gemeente.

Deze avond is uitsluitend bedoeld voor enthousiaste ondernemers die samen de schouders willen zetten onder het beleid om meer nationale en internationale toeristen te verleiden om naar de Appelscha regio te komen. Niet alleen dromen, maar ook durven en vooral doen, is het motto.

Appelscha ligt precies in het centrum van de noordelijke drie provincies en de kop van Overijssel. Appelscha kan daardoor het centrum of zelfs de hoofdstad van het Noorden worden door beleeflijnen te ontwikkelen. Op die manier worden de provincies gekoppeld en zullen toeristen die verhaallijnen volgen altijd door de Appelscha regio komen. Voorbeelden van verhaallijnen kunnen zijn: de hunnebedden-lijn, de water-lijn, de Maatschappij van Weldadigheid-lijn en de outdoor-lijn.

Wie erbij wil zijn, dient zich aan te melden bij Bianca Grote Beverborg, die samen met Jan Henk Veenhouwer de kartrekker is van Appelscha regio 3.0. Aanmelden kan via: bianca@kiemkr8.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.