abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Europarlementariër Jan Huitema opent nieuwe expositie in Oold Ark

Geplaatst op Friday 13 April 2018 08:40
  • Museum Oold Ark. © Kees de Jong

mail

Makkinga - De collectie van museum Oold Ark in Makkinga bestaat grotendeels uit oude handgereedschappen, zoals gebruikt van ongeveer 1850 tot 1950. De gereedschappen worden getoond in werkplekken (o.a. van de smid, timmerman, wagenmaker, schilder en slager) en er wordt getoond hoe er vroeger mee werd gewerkt.

Naast deze vaste collectie is er een plateau beschikbaar waar regelmatig een of twee wisseltentoonstelling(en) zijn samengesteld, zoals IJspret, IJzeroer, Eekschillen, Bakkerij en Rietdekker.

Vorig seizoen is Oold Ark begonnen met het vervangen van de wisseltentoonstelling “Van Koningsroede tot Meterwiel”. Mede door het beschikbaar stellen van verschillende attributen door een aantal personen is het gelukt om de wisseltentoonstelling “De Fietsenmaker” samen te stellen. Deze is uitgebeeld als werkplaats uit het midden van de vorige eeuw. Een van de blikvangers is de racefiets van ruim honderd jaar oud, een van de eerste fietsen met kettingaandrijving.

De opening van deze wisseltentoonstelling is zondagmiddag 15 april en wordt verricht door Europarlementariër Jan Huitema uit Makkinga.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...