abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Europarlementariër Jan Huitema opent nieuwe expositie in Oold Ark

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 08:40
  • Museum Oold Ark. © Kees de Jong

pinterestmail

Makkinga - De collectie van museum Oold Ark in Makkinga bestaat grotendeels uit oude handgereedschappen, zoals gebruikt van ongeveer 1850 tot 1950. De gereedschappen worden getoond in werkplekken (o.a. van de smid, timmerman, wagenmaker, schilder en slager) en er wordt getoond hoe er vroeger mee werd gewerkt.

Naast deze vaste collectie is er een plateau beschikbaar waar regelmatig een of twee wisseltentoonstelling(en) zijn samengesteld, zoals IJspret, IJzeroer, Eekschillen, Bakkerij en Rietdekker.

Vorig seizoen is Oold Ark begonnen met het vervangen van de wisseltentoonstelling “Van Koningsroede tot Meterwiel”. Mede door het beschikbaar stellen van verschillende attributen door een aantal personen is het gelukt om de wisseltentoonstelling “De Fietsenmaker” samen te stellen. Deze is uitgebeeld als werkplaats uit het midden van de vorige eeuw. Een van de blikvangers is de racefiets van ruim honderd jaar oud, een van de eerste fietsen met kettingaandrijving.

De opening van deze wisseltentoonstelling is zondagmiddag 15 april en wordt verricht door Europarlementariër Jan Huitema uit Makkinga.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.