abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Lantaarnpaal krijgt warm en kleurrijk jasje

Geplaatst op dinsdag 3 april 2018 10:37
  • © Mariël Woestenburg - Slotman

  • © Mariël Woestenburg - Slotman

  • © Mariël Woestenburg - Slotman

  • © Mariël Woestenburg - Slotman

  • © Mariël Woestenburg - Slotman

mail

Ravenswoud - Vooral omdat ze hem erg lelijk vond, bedacht Mariël Woestenburg - Slotman om de lantaarnpaal voor haar woning een kleurtje te geven. Na een Facebook-post kwamen er verschillende reacties van mensen die haar wel wilden helpen een wollen jasje te maken. Dinsdag werden werkjes samengevoegd en aangebracht.

Het gebreide jasje werd bedacht na een reis in Costa Rica. 'Ik zag het en dacht; dat staat mooi en vrolijk. Het leek me leuk voor 'onze' lantaarnpaal', zegt de initiatiefneemster. Via Facebook ontstond binnen no-time een breigroepje van zeven dames. 'We namen de maten van de lantaarnpaal op en bedachten dat we rekening moesten houden met het luik in de paal. Dat moest natuurlijk te allen tijde open gemaakt kunnen worden. En het nummer bovenin moest ook zichtbaar blijven.

Iedere breister breidde naar eigen idee en dat leverde uiteindelijk acht zeer verschillende, kleurrijke lapjes op. 'Op tweede paasdag hebben we alle breisters (die uit heel Nederland kwamen) uitgenodigd op onze boerderij om het breiwerk om de lantaarnpaal te bevestigen.' Boer Jan van der Werff stelde zijn shovel beschikbaar en Mathilde was zo stoer om op de shovel in aardappelkisten te gaan staan en naar boven gehesen te worden. De hele dag heeft Mathilde bovenin, in de kou en af en toe wat regen de lange 'sjaal' om de paal bevestigd. Van onderaf werd ze geholpen door de andere breisters en geïnteresseerde familieleden die ook kwamen kijken.

'Wat was het een gaaf project, en wat is de lantaarnpaal bijzonder mooi geworden. Daarnaast reed iedereen onze woning voorbij, omdat die achteraf staat. Dit is nu een mooi herkenningspunt', zegt Mariël. De kleurrijke lantaarnpaal is te vinden voor Compagnonsweg 56 in Ravenswoud.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...