abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Verleggen Terwisscha-afrit kost 72.500 euro

Geplaatst op dinsdag 3 april 2018 14:45
  • © Rens Hooyenga

mail

Appelscha - De provincie Fryslan heeft de afrit van de N381 ter hoogte van Terwisscha sinds zaterdag geopend. Het totale kostenplaatje bedraagt 72.500 euro. Daarmee is de afrit vier meter verlegd.

Hierdoor is de afslag richting de Wester Es overzichtelijker voor de automobilist, althans dat was de bedoeling. Na het afronden van het project zijn de automobilisten niet zeer te spreken over de verbeteringen. ‘Weer is er gemeenschapsgeld weggegooid’, laat Arnold Loorbach weten via Facebook. ‘De verlegde afrit is absoluut geen verbetering. Als je tot aan de streep rijdt, stopt en naar links kijkt, zie je nog minder dan de vorige afrit. Het probleem zit in het stalen hek. Als die verdwijnt is het probleem opgelost. Ik rij elke dag op deze afrit en dit is nog slechter dan eerst.’

Slechte berekening

Dorpsgenoot Rob van der Linden vindt het een schande dat er zo met het gemeenschapsgeld wordt omgesprongen: ‘Is er dan niemand die eerst goed berekent of uitvogelt hoe je deze situatie beter en vooral veiliger kunt maken, voordat je er een hoop gemeenschapsgeld aan uitgeeft?’

De afrit was twee weken gesloten wegens wegwerkzaamheden. Vanaf afgelopen dinsdag werd de afrit geasfalteerd. De oude route voerde te dicht langs het viaduct, waar aan de rand een afrastering is bevestigd. Daar kan niet doorheen of overheen gekeken worden. Dat maakt het voor de weggebruikers lastig om te zien of er auto’s vanuit de richting Appelscha aan komen rijden.

Gelijk

Alle viaducten op het traject N381 zijn gelijk, waardoor de provincie besloot in plaats van de afrastering aan te passen, de afrit te verleggen. Verkeer van de N381, vanuit de richting Oosterwolde, met bestemming Appelscha en Elsloo, werd omgeleid over het viaduct van de Bosberg.

Minder zicht

Ronald Kromkamp had de afrit liever nog verder van het viaduct geplaatst zien worden. ‘Je kunt nu nog minder zien. De afrit ligt nu nog iets lager ten opzichte van het hek van het viaduct. De afrit had veertig meter in plaats van vier meter verplaatst moeten worden’, zegt hij. Dit haalt volgens hem te weinig uit.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...