abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Op woensdag 9 januari wordt de 51-jarige Henk Eker uit Oosterwolde bij e...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Dorpen

Lapjes gezocht

Geplaatst op maandag 9 april 2018 11:07
  • © Mariken Biegman

pinterestmail

Oldeberkoop - Voor het muziek- en visueel spektakel ‘De verdwenen peerden’ zoekt de organisatie met spoed lappen stof om kostuums van te naaien. Naast couponnetjes wordt er naar naaisters gezocht.

Het spektakel, in het kader van LF2018 opgezet door de Stellingwarver Schrieversronte, vindt plaats op 4 augustus in Oldeberkoop en Nijeberkoop.

 

Patchwork

Om de kostuums te kunnen maken is artistiek leidster Mariken Biegman naarstig op zoek naar stof. ‘Het mag van alles zijn. We gaan er patchwork kleden van maken, waar we dan weer de kostuums van maken voor de voorstelling’, aldus Biegman. ‘Wie heeft er op zolder nog couponnetjes liggen? Het mogen nieuwe en oud, mooie en minder mooie lappen zijn. Katoen, linnen, ribfluweel, wol, kleurig en minder kleuring, bedrukt en onbedrukt, alles is welkom.’

De lappen zijn tijdens kantooruren af te geven bij het gebouw van de Schrieversronte aan de Willinge Prinsstraat 10 in Oldeberkoop. Wie niet in staat is de lappen te brengen, kan het laten ophalen (tel. 06-24917436).

 

Naaisters gezocht

Naast stof wordt er ook gezocht naar naaisters (m/v) om de patchworklappen te naaien. Op donderdagmiddag 26 april is er een eerste bijeenkomst tussen 14.00 en 16.00 bij textielinstituut Hawar in Oldeberkoop. Mariken Biegman legt uit wat de bedoeling is. Lappen worden verdeeld zodat de naaisters er thuis verder mee aan de slag kunnen. Ook in mei, juni en juli houdt Biegman nog naaidagen in Hawar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.