abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

Trekkertrek trekt veel trekkers

Geplaatst op maandag 16 april 2018 15:05
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Fochteloo - Het jaarlijkse Trekkertrek-feest op het West in Fochteloo trok afgelopen weekend veel publiek. Dit jaar werd het gehouden op het land van de familie Aalbers, met de vaste onderdelen; de Trekkertrek-wedstrijd en muziekoptredens in de tent. Het feest was verspreid over drie dagen.

Na weken van voorbereiding door een grote groep vrijwilligers, leden van AC de Korhoenders en andere met name jongeren uit Fochteloo stond de organisatie als een huis. Vrijdagavond was de aftrap. Het feest begon met de Trekkertrek-wedstrijd en daarna een optreden van de rockband Kobus en de Rokkers met als afsluiter DJ Frits. De opkomst was goed met voornamelijk jongeren.

Zaterdag om 11.00 uur ging deTrekkertrek-wedstrijd verder met de vele aanwezige deelnemers in alle klasses en zwaartes zoals de standaard, de special en de sportieve klasse. De deelnemers kwamen overal vandaan, zoals uit de directe omgeving, maar ook uit Zwolle en Noord-Holland. Anne Feenstra en Rowin Aalbers uit Fochteloo deden mee als duo, met twee tractoren en een sleepwagen. Ze vielen in de prijzen, zodat de eer van Fochteloo werd hooggehouden. In het begin van de avond traden Kobus en de Rokkers weer op en daarna de publiekstrekker de band De Bökkers met eigen werk en covers van de bands Normaal en Jovink. Het werd een groot feest met een afgeladen tent vol publiek in alle leeftijden. Als afsluiter draaide DJ Karl. Zondagavond werd in de tent de afterparty gehouden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.