abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Oudste kermis van Friesland met hemelvaart in Appelscha

Geplaatst op Wednesday 9 May 2018 15:28
  • Hemelvaartkermis in Appelscha. © Klaas de Groot

pinterestmail

Appelscha - Van donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) tot en met zondag 13 mei wordt in Appelscha weer de traditionele Hemelvaartkermis gehouden. De Hemelvaartkermis is de oudste kermis van Friesland en de op een na oudste van Nederland.

Deze kermis stond altijd bekend onder de naam VVV-kermis, wat later TIP werd, maar wordt nu gehouden onder auspiciën van Sa3. Onveranderd blijft, dat het overleg over de attracties altijd in goede samenwerking gaat met de vaste kermisexploitanten. Een van deze exploitanten is de familie Buwalda die al meer dan 90 jaar met de zweefmolen naar Appelscha komt en ook dit jaar weer aanwezig zal zijn.

De kermis wordt gehouden op de Boerestreek, het toeristisch hart van Appelscha. Het is een echte dorpskermis, met de daarbij behorende attracties. Geen spectaculaire attracties maar wel genoeg vermaak voor een uurtje ontspanning voor jong en oud.

Voor de oudere jeugd is de zweefmolen al jaren een geliefde attractie, maar voor het eerst dit jaar kan zowel de jongere als de oudere jeugd zich ook uitleven op de bungeejump. Daarmee kan men hangend aan een elastiek allerlei jumps maken.

Met de aanwezigheid van grijpers en een pusher is ook aan de gokkers gedacht. Voor de allerkleinsten is er het eendjesspel en de lijntrek. Verder is er nog het blik gooien en ook ontbreekt natuurlijk de schiettent niet.

Uiteraard staat er ook dit jaar weer de oliebollenkraam van de familie Werkman. Bezoekers van de kermis kunnen dus een zak met lekkere oliebollen mee naar huis of de camping nemen om nog even na te genieten.

En voor degene die nog eens zijn krachten wil meten met zijn vrienden is er altijd nog de boksbal van de familie Buwalda.

De kermisexploitanten houden op de zaterdag een familiedag en dat betekent dat bezoekers op die dag een aantrekkelijke korting krijgen. Deze korting wordt aangegeven bij de attractie zelf.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.