abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Koeiendans trekt veel publiek in Fochteloo (VEEL FOTO'S)

Geplaatst op zaterdag 28 april 2018 14:05
  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

  • © Henk Vondeling

pinterestmail

Fochteloo - Ruim honderd koeien van Maatschap Aalbers in Fochteloo sprongen zaterdagochtend een gat in de lucht; ze mochten weer de wei in.

De koeiendans is een vast voorjaarstafereel, waar zaterdag in Fochteloo ruim honderd man op afkwamen. 'Wij organiseren het elk jaar en elk jaar wordt het weer wat drukker', zegt Remco Aalbers, eigenaar van de boerderij. Er stond onder andere een springkussen, de boer gaf uitleg en kaas en melk was voor alle aanwezigen te proeven.

De honderd koeien waren onrustig, net of ze wisten wat er stond te gebeuren. Ze maakten veel geluid en staken de koppen naar buiten. Toen was het zover. De deuren van de biologische boerderij werden geopend en de honderd koeien stormden naar buiten. De één nog enthousiaster dan de ander. Sommigen vlogen letterlijk door de lucht. De ander maakte bijna een schuiver. Een kort, maar vrolijk schouwspel, vooral voor kinderen die het nog nooit hadden gezien een genot om naar te kijken.

De koeien staan tot oktober in de wei, voordat zij de winter weer doorbrengen in de stal.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.