abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Woningen Sinnehiem in de verkoop

Geplaatst op zondag 13 mei 2018 13:15
  • © Gemeente Ooststellingwerf

pinterestmail

Haulerwijk - De verkoop van de nog te bouwen appartementen en bungalows bij Woonzorgcentrum Sinnehiem start op 30 mei. Die dag is iedereen van 15.00 tot 17.00 uur welkom bij Hummel Keukens in Haulerwijk voor meer informatie.

Daar zijn brochures aanwezig, kan informatie ingewonnen worden en zijn prijslijsten beschikbaar. Ook is meer informatie verkrijgbaar bij Pandomo Makelaars in Groningen. Wanneer er voldoende woningen zijn verkocht, gaat de bouw van start.

Er wordt sinds het voorjaar van 2017 aan het bouwplan gewerkt. De appartementen worden in twee lagen gebouwd en de seniorenwoningen in één laag. Het gaat om vijftien appartementen komen, waarvan zeven op de begane grond en acht op de eerste verdieping. In het midden blijft een doorgang, waardoor bewoners eenvoudig naar de hoofdingang van Sinnehiem kunnen lopen. Ook worden er zes bungalows gebouwd.

 

Akkerman en Hummel pikten circa anderhalf jaar geleden signalen op vanuit het dorp, dat er behoefte was aan woningen voor senioren die graag hun vaak te grote woning willen verruilen voor een wat kleinere woning met slaapkamer en badkamer beneden. Een type woning dat in Haulerwijk niet volop voor handen is. Daarop staken Akkerman en Hummel de koppen bij elkaar en ontwikkelden, in samenwerking met Pandomo en Buiteveld, een plan om daadwerkelijk dit soort woningen in het dorp te realiseren.

Eigen parkeeplaats en een balkon

De nieuwe gebruiksvriendelijke woningen voor senioren sluiten qua locatie aan bij de bestaande voorzieningen in Haulerwijk. Groenvoorziening en duurzaamheid zijn belangrijke factoren in het bouwplan. De benedenwoningen krijgen een voor- en een achtertuintje met berging en er is voor iedere woning een eigen parkeerplaats. De bovenwoningen worden voorzien van balkons. Ook voor deze woningen zijn er een eigen berging en parkeerplaats. Het casco wordt voorzien van een hoge isolatiewaarde en er is een mogelijkheid voor het plaatsen van zonnepanelen.

De start van de bouw wordt in het najaar verwacht.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.