abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Collectanten Reumafonds in het zonnetje gezet

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 09:45
  • © Hendrik Betten

pinterestmail

Elsloo - Al vijftien jaar of meer lopen de dames Tinie de Boer, Mia Rooks en Wilmien de Boer uit Elsloo jaarlijks met een collectebus voor de goede doelen, onderzoeken en projecten van het Reumafonds. Samen lopen zij al ruim 45 jaar langs de deuren in Elsloo en Tronde.

De landelijke organisatie is de mensen daar enorm dankbaar voor. Doordat zij zich in hun vrije tijd willen inzetten om vele uurtjes met de collectebus voor het Reumafonds op pad te zijn, wilde het Nationale Reumafonds niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tinie de Boer is al ruim twintig jaar betrokken bij het Reumafonds. Eerst als dorpscoördinator en de laatste zeventien jaar als collectant. Wilmien de Boer en Mia Rooks doen dit jaarlijks terugkerend vrijwilligerswerk al vijftien jaar.

Zij worden aangestuurd met nog een aantal vaste groep collectanten door de dorpscoördinator. In dit geval door Maartje van der Bijl, die het werk zes jaar geleden van Tinie de Boer overnam en er achter kwam dat de drie dames al meer dan die vijftien jaar voor het Reumafonds bezig zijn. Als dank voor de inzet overhandigde Van der Bijl de dames namens het Reumafonds een lepeltje met daarop de tekst ‘15 jaar’ en een doos chocola.

Niets vermoedend waarom het zou gaan waren de drie dames op visite bij Van der Bijl. Op het terras kwam op een gegeven moment het Reumafonds ter sprake en viel het kwartje bij de dames.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.