abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Internationaal goud en zilver voor gymnastes

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 15:26
  • © SV Donkerbroek

  • © SV Donkerbroek

  • © SV Donkerbroek

pinterestmail

Donkerbroek - Op het internationale acrogym toernooi in Den Bosch, van afgelopen weekend, kwamen acht teams van de Acro Academy Noord Nederland in actie. Daarbij boekten gymnasten van SV Donkerbroek successen

Er werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tegen teams uit onder andere België, Denemarken en Israël. Na twee spannende dagen met kwalificaties wisten alle acht teams de finales te bereiken, waaronder enkele Ooststellingwerver gymnastes. Bij de mixparen Jeugd wist de 11-jarige Tess Offringa, net verhuisd van Donkerbroek naar Bakkeveen, met haar partner Marten-Lin Visser met twee mooie kwalificatie-oefeningen de finale te bereiken. Door hier nogmaals een strakke oefening neer te zetten mocht het team de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

De 10-jarige Anna Koster uit Donkerbroek deed net als Tess mee in de categorie Jeugd, maar dan in de damesparen. Met partner Robin Hooijenga wist zij bijzonder hoge scores neer te zetten, die hen de gouden medaille opleverde. Beide teams zijn combinatie teams van SV Donkerbroek met topsportstichting Acro Academy en stonden vorige maand nog in de finales van de Wereldkampioenschappen Acrogym.

Tot slot kwam de 13-jarige Fei Oudhof uit Nijeberkoop in actie. Na twee kwalificaties ging zij met haar partner Famke van Wieren als derde de finale in, maar door er daar nog een schepje bovenop te doen wisten ook zij op de hoogste trede van het erepodium te komen en goud te halen. Prachtige resultaten op deze internationale wedstrijd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.