abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Veel scholen zijn hun oorspronkelijke bestemming kwijt. Wat gebeurt er nu?
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Passende vakantie voor 120 OlmenEs-bewoners

Geplaatst op zaterdag 19 mei 2018 19:05
  • © OlmenEs

pinterestmail

Appelscha - Ruim 120 bewoners van OlmenEs in Appelscha gaan binnenkort weer op vakantie. Dat klinkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Een verantwoorde vakantie voor bewoners met een beperking organiseren vraagt namelijk een grote inspanning. Gelukkig is de organisatie er in geslaagd dat dit jaar weer allemaal voor elkaar te krijgen.

In de bestemmingen is er opnieuw sprake van veel variatie. Zo gaan er groepen zeilen met de Friese Vloot en naar recreatieparken in Drenthe, de Achterhoek en op Texel en er gaat een groep voor een cultuurweek naar België. Op het eerste gezicht misschien niet de meest opzienbarende vakantiebestemmingen, tenzij je een beperking hebt. In dat geval worden er vaak eisen gesteld waar lang niet alle vakantie-accommodaties aan kunnen voldoen. Of die vanwege de hoge begeleidingskosten onhaalbaar zijn.

HandicapNL

Naast de eigen bijdrage van 635 euro per persoon, hebben diverse donaties de begroting dit jaar weer sluitend gemaakt. Zo ontving men liefst 3000 euro van HandicapNL, de nieuwe organisatie waarin het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het Revalidatiefonds zijn opgegaan. De midweek-vakantie is dit jaar van 28 mei tot en met 1 juni. Een week die de instelling overigens weer benut voor allerhande opknap- en schoonmaakklussen in de woonhuizen en werkplaatsen.

OlmenEs is een woon- en werkgemeenschap op antroposofische basis in Appelscha en gevestigd op het terrein van het voormalige sanatorium Beatrixoord. In de werkplaatsen, op de boerderij, in de tuin, de bakkerij, de wasserij, de winkel en de theeschenkerij: iedereen heeft dit jaar weer hard gewerkt zodat de groepsvakantie meer dan verdiend is.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.