abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Ervaar en beleef het openingsweekend van de Turfroute

Geplaatst op vrijdag 8 juni 2018 07:55
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

​Donkerbroek/Nijetrijne - Provincie Fryslân werkte de afgelopen jaren, samen met de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf, aan de opwaardering van de Turfroute. Zo is onder andere de vaarweg verruimd, zijn oeverconstructies vernieuwd en zijn op- en afstaplocaties verbeterd.

Ook is de Turfroute nu geschikt voor recreatieschepen met een diepgang van 1,30 meter. Al deze werkzaamheden zijn bijna klaar. Om dit te vieren organiseert de provincie samen met beide gemeenten een feestelijk openingsweekend op zaterdag 9 en zondag 10 juni. Tijdens het weekend zijn er volop activiteiten op verschillende locaties op en rondom het water, voor jong en oud.

 

 

Er zijn wateractiviteiten bij de Driewegsluis in Nijetrijne. Stap bij paviljoen Driewegsluis in een kano of probeer over het water te wandelen in een waterbal. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

​Aan de Vaart Zuidzijde 71 in Appelscha kunnen liefhebbers kanoën en suppen. Beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur

In Oldeberkoop is een culturele wandeling. Onder leiding van een gids ontdekken wandelaars de Maderbeelden. Tijdens de wandeling (3km) ervaren lopers hoe cultuur en natuur elkaar versterken. Start is bij hotel Lunia op 9 en 10 juni om 13.30 uur

In de vaart tegenover Sil’s Home in Donkerbroek geeft vaargroep Noorderlicht een show met modelbootjes. Daarnaast is het documentatiecentrum open, waar oude foto’s van de Turfroute kunnen worden bekeken. Voor kinderen is er ook voldoende vertier, zoals kanoën en schminken.​ Zaterdag 10 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.