abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Excelsior bestaat 115 jaar

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018 17:37
  • © Jan Bies

pinterestmail

Haulerwijk/Waskemeer - Dit jaar bestaat KCMV Excelsior 115 jaar, een jubileum dat gevierd gaat worden.

Dat viert de vereniging onder andere met het jubileumconcert dat zij op 20 en 27 oktober geven in Een en Waskmeer. Het thema voor dit concert is Oktoberfest.

In het eerste weekend van juni zijn de korpsleden, bij wijze van teamuitje, met z’n allen op vrijdagavond op de boot naar Schiermonnikoog gestapt om daar mee te doen aan het, in de muziekwereld zeer geliefde, zang en muziekfestival.

Omdat Excelsior/De Bazuin de (twijfelachtige) eer had om ’s morgens om 08.00 uur als eerste voor de jury te mogen optreden, overnachtten de leden op het eiland in een kampeerboerderij.

Na een zeer gezellige avond ging de volgende ochtend de wekker al rond zes uur, zodat het gezelschap zich ruim op tijd kon voorbereiden op het optreden.

Bijna een jaar lang hebben de muzikanten, samen met dirigenten Gert van Veldhuizen (interim) en Petra Rodenboog, gestudeerd op het stuk Astro Suite. Dit stuk, van compnist Eric Swiggers, neemt de luisteraar mee op een muzikale ruimtereis langs de vier sterrenbeelden Maagd, Tweelingen, Vissen en Boogschutter.

Alle moeite bleek niet voor niets te zijn geweest, want aan het einde van de dag werd de inzet beloond met 85 punten en daarmee een eerste prijs. Overall werd Excelsior/De Bazuin 4e (van de 10) in hun divisie (5e).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.