abonneer nu
dossiers
Bij een boerderij aan het Buterheideveld in Makkinga zijn op woensdag 19...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Het Ecomunitypark is een concept voor de huisvesting van bedrijven en ke...
Dorpen

Dubbel feest op P’Optimaal

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018 16:28
  • De bezoekers hebben het naar hun zin tijdens Poptimaal. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Waskemeer - De mooie herinneringen aan de afgelopen twee jaar en een zeer gevarieerde line-up trokken dit jaar zo’n 1000 enthousiaste bezoekers naar de derde editie van openluchtfestival P’Optimaal in Waskemeer.

Het festival begon met een speciaal kinderfestijn, met muziek, een springkussen en gratis hamburgers, ranja en suikerspinnen.

Daarna was het de beurt aan de rock- en coverband Kings of Diamonds om het festival officieel af te trappen. Zij stonden vorig jaar in de finale van de play-offs van Oerrock.

Verder waren er twee optredens van Gaatze Bosma. Deze 23-jarige Dokkumer, krijgt al vanaf zijn 8e gitaarles van Peter van der Ploeg, gitarist van De Kast. Van der Ploeg was ook degene die Gaatze aan het zingen bracht.

Kobus en de Rokkers, een jonge rocksensatie uit Drenthe, maakte ook zijn opwachting. Zij omschrijven hun muziek, in de stijl van Normaal, als energieke boerenrock.

De happy hardcore en hardstyle feestmuziek van De Doelleazen was weer van een geheel ander genre. Wat ooit begon als een grap van twee Friese DJ’s (DJ Syb en DJ Ronald) is ondertussen uitgegroeid tot het populairste partyduo in Friesland.

Allround coverband Blind Date noemt zichzelf ‘een supergezellige club muzikanten uit het Land van Maas en Waal’. Zij sloten de avond af met een spetterende interactieve show.

Uiteraard ontbrak ook Waskemeers eigen DJ Wessel niet. Hij zorgde er met zijn verfrissende muzikale mixen voor, dat het publiek zich niet hoefde te vervelen op de momenten dat het podium moest worden omgebouwd

Voetbaljeugd

Niet alleen muzikanten betraden het podium tijdens deze derde P’Optimaal. Er werd ook ruimte gemaakt om de voetbaljeugd van JO19-2 te huldigen. Zij werden eerder op de dag kampioen en dat moest uiteraard gevierd worden.

Eerder op de dag kwam JO19-2 in actie tegen VV Drachten. De manschappen van Jurrien Hummel en Douwe v.d, Mei draaiden al een uitstekend seizoen waarbij ze, tot afgelopen zaterdag, alle gespeelde wedstrijden in winst hadden omgezet. Om 14.30 uur werd de kampioenswedstrijd in gang gezet op sportpark De Peppel en ook deze laatste wedstrijd wisten de Groenhemden af te sluiten met winst, de eindstand werd 1-2. Na het bevrijdende fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het feest los en bij aankomst in Waskemeer stond de platte kar natuurlijk al klaar om traditiegetrouw het ererondje door het dorp te maken. Daarna kon een frisse duik in de vaart voor De Herberg niet uitblijven.

Na de rondrit mengden de spelers zich in het feestgedruis van P’Optimaal, waar ze tegen twaalven op het podium werden geroepen om gehuldigd te worden en het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Hiermee kwam er een einde aan een muzikale en sportieve dag, waarover nog lang nagepraat zal worden.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.