abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Vesuviusfeest brengt Elsloo in rep en roer

Geplaatst op vrijdag 8 juni 2018 10:30
  • Bökkers. © André Meijer

pinterestmail

Elsloo - Het Vesuviustent- en dorpsfeest Elsloo dat van donderdag tot en met zondag (7 tot en met 10 juni) wordt georganiseerd, zet Elsloo weer in rep en roer.

Dat heeft niet alleen te maken met het tweejaarlijkse Vesuvius Tentfeest, dat al sinds jaar en dag in het teken staat van muziekoptredens, maar vooral omdat er dit keer weer het zesjaarlijkse dorpsfeest met dorpsquiz, optocht met versierde wagens, een groot weidemaal voor het dorp en buurtversieringen aan vast is gekoppeld.

Grote veranderingen werden er niet doorgevoerd. Muziekoptredens zijn zoals gebruikelijk de hoofdmoot en nemen een vaste plaats in tijdens het tentfeest. De indeling daaromheen wordt door de Vesuviusclub zelf in samenwerking met de plaatselijke feestcommissie, de basisschool en peuterspeelgroep en Elser Smart ter hand genomen. Elke avond is er een band die optreedt. Al meer dan een jaar geleden werden de eerste contracten met de muziekgroepen afgesloten.

De tekst gaat verder na de Facebook-post.

De muziekoptredens van donderdag tot en met zondag vinden plaats op het binnenpodium in de feesttent op de oefenhoek van sportpark Elzenhagen. Daar komen de buurten van het dorp donderdag al bij elkaar als de Vesuviusclub de buurtenquiz met opdrachten organiseert. Op de vrijdag is er speciaal voor de basisschooljeugd en peuters een spelprogramma in elkaar gezet met o.a. een speciale hindernisbaan.

Versierde wagens

Zaterdagmorgen organiseert de plaatselijke feestcommissie als vanouds een optocht met versierde wagens. Al weer maanden zijn de dorpsbewoners in tal van schuren en garages in het geheim bezig met het bouwen van zo’n wagen. Het thema is voor deze editie met ‘Vrijheid blijheid!’ vrij algemeen genomen. Op deze wijze rijden zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur negentien wagens en andere creaties in een bonte stoet door de straten van Elsloo en Tronde. In zowel Tronde als bij de voormalige zuivelfabriek maakt de bonte stoet een keerpunt. Een jury beoordeelt de wagens en de buurtversieringen.

In de middaguren staan de wagens op het korfbalveld en gaat de dorpsbevolking aan het zogenoemde “Weidemaal”. Net als de voorgaande keren vormt dit gezamenlijkheid een gezellige afsluiting van deze editie van de versierde wagens. Die middag wordt de spanning ook opgevoerd als het om de prijzen gaat. Rond 14.00 uur maakt de feestcommissie de uitslagen bekend.

Op zondagmiddag houdt eerst het smartlappenkoor “Elser Smart” in de thuishaven een luchtig optreden met smartlappen. Het geheel wordt muzikaal aangevuld met het shantykoor “de Stuyvesant Sailors” uit Wolvega.

De optocht met versierde wagens wordt zondagavond herhaald. Dan is de start vanaf 18.00 uur met een rondrit, waar alleen door de straten van het dorpscentrum wordt gereden.

Muziek

Op donderdagavond 7 juni start “Oranje River” de muzikale reeks. Door Party Criminals voor de vrijdagavond de 8e juni te boeken heeft de Vesuviusclub gegarandeerd één groot feest in huis gehaald. Zaterdagavond speelt Bökkers, een rockband uit Overijsselse Salland. De zes mans band “Diss Nie Okay” is zondagavond 10 juni present. Vrijdag t/m zondag wordt de pauze gevuld door Feest DJ-Kevin.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.