abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Aengwirden neemt afscheid van voor moord veroordeelde speler

Geplaatst op zaterdag 9 juni 2018 22:34
  • © Kees de Jong

pinterestmail

Appelscha - Voetbalclub Aengwirden uit Tjalleberd neemt per direct afscheid van een speler die is veroordeeld voor de moord op Tessa Klaver uit Donkerbroek.

Dat is te lezen op de website van vv Aengwirden. Stânfries weigerde in de nacompetitie tegen Aengwirden uit te komen, omdat daar een speler actief is die is veroordeeld voor de moord op Tessa Klaver. Voor veel spelers van de club uit Appelscha lag spelen tegen de moordenaar van Tessa te gevoelig. Stânfries degradeerde vrijwillig naar de vijfde klasse.

Op de website van Aengwirden is te lezen: 'Donderdagavond heeft het bestuur alle leden, ouders van jeugdleden, vrijwilligers van VV Aengwirden de mogelijkheid gegeven om hierover in gesprek te gaan met het bestuur. Het bestuur en de speler hebben naar aanleiding van deze gesprekken in goed overleg besloten dat het voor alle partijen beter is de onderlinge samenwerking met directe ingang te beëindigen.'

De speler in kwestie zat voor de moord op Tessa Klaver 4,5 jaar in de cel.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.