abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Dorpen

Expositie ‘Verstild’ schiet uit de startblokken

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 16:14
  • © Sijtze Veldema

pinterestmail

Fochteloo - Onder leiding van projectleider Judith Bouma-Litjens maken kunstenaars, vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting Nobilis donderdagavond als eerste groep een wandeling in het Fochteloërveen.

Judith Bouma geeft tekst en uitleg over alles wat leeft in het veen. Bouma is de auteur van het natuurdeel van de onlangs verschenen catalogus bij de tentoonstelling ‘Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen’. In de tentoonstelling zijn ook haar natuurfoto’s te zien. Er draait permanent een foto-show met 84 foto’s. Onlangs verscheen ook een speciale verjaardagskalender met twaalf van haar foto’s van het Fochteloërveen. Een week voor de opening verwierf Stichting Nobilis een levensgrote foto van haar van het Fochteloërveen, die met man en macht werd gemonteerd op de buitengevel van het centrum, die daar ook na de tentoonstelling permanent blijft hangen.

Dubbele cijfers

Dr. Peter Gerrits, bestuurslid en kunstenaar: ‘De belangstelling voor de expositie is groot. We schrijven dubbele cijfers met de bezoekersaantallen. Zelfs op de zondagmiddagen record-aantallen van veertig en vijftig bezoekers. We moeten een extra beroep doen op onze vrijwilligers.’

Dirk Kerst Koopmans

Ondertussen starten Beint Koopstra en Pieter Jonker deze week de voorbereidingen voor de tweede, grote tentoonstelling in het kader van Culturele Hoofdstad 2018, die op vrijdagavond 13 juli in De Tentepolle, het gebouw van Staatsbosbeheer in Nijetrijne wordt geopend. De tentoonstelling laat werk zien van de kunstenaar Dirk Kerst Koopmans.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.