abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

Kinderen in Appelscha maken solarbootjes voor wedstrijd

Geplaatst op woensdag 4 juli 2018 17:47
  • Kinderen van De Mandebrink maken solarbootjes. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Appelscha - De leerlingen uit groep zeven van De Mandebrink en De Riemsloot maken momenteel solarbootjes.

Het is een petflesje met daar omheen een constructie, een zonnecel en een aandrijving. Maandag en dinsdag waren de leerlingen van De Mandebrink de bootjes aan het maken, vrijdag gaat de jeugd van De Riemsloot weer verder.

Turfvaartdagen

De duurzame bootjes worden gedemonstreerd tijdens de Turfvaartdagen in het weekeinde van 14 en 15 juli. Daar wordt het contrast tussen oude- en hypermoderne technologie goed zichtbaar. Tijdens het bouwen worden de leerlingen bijgestaan door technasium leerlingen van het Stellingwerf College. Ze besteden samen met de basisschoolleerlingen een paar uren aan deze materie.

Wedstrijd

De vaartuigen gaan op zaterdag 14 juli het water in en gaan in wedstrijdverband varen. Het gaat er daarbij om wie het mooiste vaartuigje heeft gemaakt en welk vaartuig de meeste snelheid maakt. De technasium leerlingen demonstreren daarnaast hun zelfgebouwde solarboat.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.