abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Dorpen

Appelstap pakt het groots aan

Geplaatst op Friday 6 July 2018 17:23
  • © Kees de Jong

  • © Kees de Jong

  • © Kees de Jong

  • © Kees de Jong

  • © Appelstap

pinterestmail

Appelscha – Appelstap wordt steeds groter en kan dit jaar drie geode doelen steunen. De opbrengsten gaan dit jaar naar de Cliniclowns, ALS en Spieren voor Spieren. Wandelen voor het goede doel kan op zaterdag 15 september en inschrijven kan alvast.

De wandeltocht ‘Appelstap’ voert dit jaar dwars door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor de derde keer organiseert Lionsclub Ooststellingwerf dit grootschalig wandelevenement met spetterend entertainment op alle wandelroutes. Alle goede doelen presenteren zich bij de start van Appelstap aan de Boerestreek.

Vier afstanden

Er zijn vier afstanden die gelopen kunnen worden: vijf, tien, vijftien en dertig kilometer. De routes van de tien kilometer is nieuw en de dertig kilometer is gedeeltelijk een GPS route. Geniet maximaal van de natuur en loop grotendeels over onverharde paden. De vijf kilometer route is rolstoeltoegankelijk en zeer kindvriendelijk. Mensen met een beperking worden van harte uitgenodigd om samen met hun begeleiders mee te doen aan de vijf kilometer tocht. Voor kinderen is er de ‘klokhuis’ speurtocht, waar onderweg allerlei leuke raadsels opgelost moeten worden.

Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Lionsclub Oostellingwerf maakt wandelen in de bossen van Appelscha bereikbaar voor mensen met een beperking. Vrijwilligers halen, begeleiden en helpen graag: Appelstap is een wandelbelevenis voor iedereen.

Appelstap staat geregistreerd bij de Koninklijke Wandelbond Nederland. De inschrijving via de website is reeds gestart en kan alvast via: www.appelstap.nl. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee (onder begeleiding van een betalende volwassene). Er wordt gestart in de namiddag en gefinished wordt er in de schemer.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.