abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

'Ingelast raadsdebat over woningbouw Appelscha'

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 20:47
  • Commissie ruimte Ooststellingwerf (archieffoto). © Lourens Looijenga

mail

Oosterwolde – De raadsfractie van de VVD vraagt voor der raadsvergadering van volgende week een interpellatiedebat aan over het besluit om toch te gaan bouwen aan de Boerenstreek in Appelscha.

Niet alleen de VVD, ook het dorp Appelscha is uiterst teleurgesteld in het handelen van de gemeenteraad. Er is besloten toch te bouwen op het terrein van het voormalig Miniatuurpark. ‘Ze beloven het één en doen het ander. Ze liegen ons keihard voor.’ De oppositiepartijen vielen dinsdagvond tijdens een commissievergadering nogal over een passage in het uitvoeringsprogramma van het nieuwe college.

‘Burger- en overheidsparticipatie krijgen de komende periode een stevige verankering in ons gemeentelijk bestel. We willen een gemeente zijn die dicht bij de burger staat en als betrouwbaar en betrokken partner wordt ervaren. Door gebruik te maken van de diverse participatievormen, gaan we de mogelijkheden van het particulier initiatief nog meer stimuleren.’

Volgens oppositiepartijen wordt het nieuwe college helemaal niet meer als een betrouwbare partner ervaren, omdat er geen oog is voor de meningen in Appelscha. In de raadsvergadering zal het college zich moeten verdedigen, maar wethouder Marcel Bos nam daarop alvast een voorschotje. Hij stelde dat het ingelaste debat gaat over een raadsbesluit, dus moeten de fracties maar met elkaar in debat gaan.

 

 

 

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
10 Jul 2018 22:00
sietse derks
Goed dat de VVD fractie gebruikt maakt van haar recht op interpellatie. Het zou goed zijn om massaal aanwezig te zijn op het gemeentehuis om de nieuwe coalitie te laten zien wat het echt betekent om Saemen an de slag te gaan.

Nieuwe ronde nieuwe kansen?

profielfoto
11 Jul 2018 11:03
wasp Salander
Eerst zorgen dat goedwillende ondernemers voorrang krijgen bij huidige en toekomstige regelgeving,dan pas gaan bouwen....dan weet je als toekomstige huizen koper dat je in een toeristische plaats woont...( Aan de burgemeester met teveel petten!!!)
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...