abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

'Ingelast raadsdebat over woningbouw Appelscha'

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 20:47
  • Commissie ruimte Ooststellingwerf (archieffoto). © Lourens Looijenga

pinterestmail

Oosterwolde – De raadsfractie van de VVD vraagt voor der raadsvergadering van volgende week een interpellatiedebat aan over het besluit om toch te gaan bouwen aan de Boerenstreek in Appelscha.

Niet alleen de VVD, ook het dorp Appelscha is uiterst teleurgesteld in het handelen van de gemeenteraad. Er is besloten toch te bouwen op het terrein van het voormalig Miniatuurpark. ‘Ze beloven het één en doen het ander. Ze liegen ons keihard voor.’ De oppositiepartijen vielen dinsdagvond tijdens een commissievergadering nogal over een passage in het uitvoeringsprogramma van het nieuwe college.

‘Burger- en overheidsparticipatie krijgen de komende periode een stevige verankering in ons gemeentelijk bestel. We willen een gemeente zijn die dicht bij de burger staat en als betrouwbaar en betrokken partner wordt ervaren. Door gebruik te maken van de diverse participatievormen, gaan we de mogelijkheden van het particulier initiatief nog meer stimuleren.’

Volgens oppositiepartijen wordt het nieuwe college helemaal niet meer als een betrouwbare partner ervaren, omdat er geen oog is voor de meningen in Appelscha. In de raadsvergadering zal het college zich moeten verdedigen, maar wethouder Marcel Bos nam daarop alvast een voorschotje. Hij stelde dat het ingelaste debat gaat over een raadsbesluit, dus moeten de fracties maar met elkaar in debat gaan.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.