abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
...
...
...
Dorpen

Toeristische ambitie Appelscha lijkt begraven

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 08:38
  • © BUN/ Gea de Vries

mail

Appelscha - Dat Appelscha binnen tien jaar in de top tien zou staan van nationale toeristische attracties gelooft in de raad van Ooststellingwerf helemaal niemand meer.

GroenLinks stelde cynisch vast in de richting van het college dat nu op plek tien dierentuin Artis in Amsterdam staat met 1,3 miljoen bezoekers. ‘Denkt u dat aantal nog steeds te halen, en waar gaan die mensen dan in Appelscha parkeren?’

Ook D66 vond de ambitie niet realistisch. Volgens wethouder Jouke Jongsma is de tekst in uitvoeringsprogramma slechts een verwijzing naar het masterplan Appelscha en is het inderdaad niet realistisch. Hij gaat het programma dan ook aanpassen, zodat de politieke ambitie uit februari 2016 definitief begraven is.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Jul 2018 13:29
J. Smit
In zekere zin is het verheugend dat de lokale partijen, ingehaald door de werkelijkheid, zich realiseren dat de top tien ambitie een sprookje is geweest. Wel lang geduurd, maar beter laat dan nooit. Toch was er binnen de lokale politiek grote overeenstemming en nauwelijks kritiek, uitgezonderd D66. De voormalig wethouder Derks van de VVD was zelfs in zijn lezingen lyrisch dat we naar de top tien zouden gaan. Dit hypomane beleid heeft wel meegewerkt aan financiële ondersteuning van het toerisme met een doelstelling de top tien te bereiken. We moeten ons dan ook afvragen of de besteding van die gelden de juiste is en is geweest en de rapporten die de visie onderbouwden wel voldoende en kritisch gelezen zijn. Er was ook weinig kritiek van de burgers, uitzonderingen daargelaten. Diverse keren heb ik mij in de digitale lokale pers en ook elders b.v. bij de politieke partijen uitgesproken over het gevaar van maniakale ambities. Zelfs heb ik de voornoemde wethouder na zijn presentatie in Appelscha laten weten dat de top tien ambitie prachtig klinkt maar volstrekt ongeloofwaardig is. Uiteraard moeten ambities hoog gesteld worden
maar sprookjesachtig is juist vertrouwen ondermijnend.
Al met al lijkt het me nu logisch dat de verantwoordelijke politiek nu aan zelfanalyse gaat doen om zich bewust te worden hoe zij tot sprookjes beleid is kunnen komen. Als die zelfbewustheid er niet komt is het gevaar van sprookjesbeleid nog steeds evident.
jan smit

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...