abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Leerling Liudger slaagt cum laude voor vmbo

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 12:31
  • © Flickr

pinterestmail

Waskemeer - ​Annerieke van Selm uit Waskemeer is cum laude geslaagd voor de opleiding vmbo theoretische leerweg (tl). Bij CSG Liudger locatie Waskemeer deed ze examen in zeven vakken en behaalde ze voor rekenen een 9 op havoniveau.

Om cum laude te slagen voor vmbo-tl moet een leerling in zes vakken examen doen en gemiddeld een acht of hoger scoren. Ook mag hij/zij op geen enkel vak lager dan een zes halen. Annerieke heeft in zeven vakken examen gedaan: Nederlands, Engels, wiskunde, natuurkunde, biologie, economie en scheikunde. 'Ze is voor zeven vakken cum laude geslaagd in plaats van zes en heeft niet lager dan een acht gescoord. Wat een geweldige prestatie', zegt Dick Wilbrink, directeur van CSG Liudger in Waskemeer.

Rekentoets

De vakken rekenen en maatschappijleer tellen niet mee voor de eindexamens. Ook voor deze vakken scoorde ze ruim boven te norm. Voor maatschappijleer behaalde ze een 8 en voor rekenen een 9. Ze heeft de rekentoets op niveau RT3F (havo) i.p.v. niveau RT2F (vmbo-tl) afgerond. Wilbrink: 'Annerieke gaat voor haar diploma en toekomst en is super gemotiveerd.'

Kalverfokkerij

Donderdag 12 juli vindt de diplomering plaats bij CSG Liudger in Waskemeer. Tijdens de diplomering wordt Annerieke extra in het zonnetje gezet. Na de zomer start Annerieke met de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie aan de Friese Poort. Haar uiteindelijke doel is om iets te doen in de kalverfokkerij.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.