abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Echtpaar De Jong wordt verrast met een draaiorgel

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 14:48
  • Durk en Jappie de Jong toen ze 60 jaar getrouwd waren. © FotoTekst.nl/Anita Boel

pinterestmail

Appelscha - Durk (91) en Jappie (88) de Jong trouwden 65 jaar geleden op het gemeentehuis in Oosterwolde en in de kerk in Appelscha.

Het stel vierde dinsdag het huwelijksjubileum in kleine kring en kreeg ’s middag bezoek van burgemeester Harry Oosterman. ‘Onze zoon en zijn vrouw verraste ons dinsdagochtend met draaiorgelmuziek’, zegt Durk de Jong.

De twee leerden elkaar kennen door de zus van Durk. Jappie en Durks zus waren namelijk vriendinnen. Het paar kreeg een zoon en heeft twee kleinkinderen.

Riemsoord

Durk komt oorspronkelijk uit Schurega. Jappie is geboren en getogen in Appelscha. De twee wonen nu in Riemsoord in Appelscha. Durk in een aanleunwoning en Jappie in een appartement in Riemsoord waar zij wordt verzorgd. ‘De gezondheid van mijn vrouw is niet zo goed. Ze zit in een rolstoel en lijdt aan Parkinson. Samen weg gaan, kan niet meer. Mijn vrouw heeft een jaar bij mij gewoond in de aanleunwoning. Ik woon daar nu drie jaar.’

Drogisterij

Durk heeft twaalf jaar voor Beatrixoord gewerkt als hoofd van de apotheek. In 1959 begon hij samen met zijn vrouw een eigen drogisterij in Appelscha. Achter de winkel werd een woning gerealiseerd. Meer dan veertig jaar heeft het echtpaar samen deze DA drogist gedraaid. Daarna nam hun zoon de zaak over. Tot zijn 75e is Durk nog achter de schermen actief geweest.

Ook al kunnen de twee niet samen meer op pad, ze genieten nog wel van elkaar. ‘Het geheim van ons huwelijk? Het is geven en nemen en we kunnen het gewoon goed met elkaar vinden.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.