abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

Uitgestald: ‘Verkoop langs de weg levert mooi sociaal netwerk op’

Geplaatst op zondag 5 augustus 2018 07:44
  • Van Vilsteren voor zijn kraam. © Anne Westerhof

pinterestmail

Haulerwijk - De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes’ langs de kant van de weg.

Er lijken steeds meer kraampjes te komen met van allerlei eetbare -en bruikbare zaken. Jams, courgettes, rabarber, uien, eieren, vruchtensappen en zelfs kleding wordt aangeboden.

Aan de Slinke 14 in Haulerwijk staat al jaren een opvallende kraam. Na zijn pensionering, nu acht jaar geleden, startte Anton van Vilsteren met een koelbox waarin hij eieren verkocht. Op een dag verraste zijn zoon Cor hem met een mooie kraam die hij zelf heeft gebouwd.

Sociaal netwerk

De voornaamste reden voor de verkoop aan de weg? ‘Het levert een mooi sociaal netwerk op.’ Van Vilsteren biedt veel te koop aan in de stal. De koopwaar varieert van eieren van eigen kippen, kleding tot spijkerbroek en lingerie. Ook gereedschap, moertjes, lampen, schroevendraaiers en glaswerk liggen soms op de kraam. Meer dan honderd eieren per week gaan over de toonbank in fietstas of mand. Er kunnen zelfs kippen worden gekocht. Soms is er een schaduwzijde. Af en toe verdwijnt er een geldkistje. Daar het kistje te verankeren, lijkt dat probleem opgelost.

Van Vilsteren is content met zijn stal en hij vindt het ‘een mooie handel’.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers