abonneer nu
dossiers
De komende zomerweken belicht de Nieuwe Ooststellingwerver ‘stalletjes...
Doede de Jong uit Appelscha strijdt al jarenlang voor de legalisering va...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Dorpen

Vijftal zoekt kunsttalent

Geplaatst op maandag 6 augustus 2018 16:11
  • Tryntsje Nauta, Anne Feddema, Christiaan Kuitwaard, Tjibbe Hooghiemstra en Gerrit Terpstra (v.l.n.r.). © Age Hartsuiker

pinterestmail

Oldeberkoop - Beginnende professionele- en amateur beeldend kunstenaars krijgen niet vaak de kans om hun werk tentoon te stellen en te bespreken met professionals die hun sporen hebben verdiend. Door het project ‘Verhalen in het landschap’ wordt die mogelijkheid nu geboden.

Via exposities, workshops, werkbesprekingen, lezingen en masterclasses ontdekken en ontwikkelen professionals nieuw talent. Kunstenaars Anne Feddema, Tjibbe Hooghiemstra, Christiaan Kuitwaard, Tryntsje Nauta en Gerrit Terpstra begeleiden de deelnemers.

Inspiratiedag

Het project start met een inspiratiedag op 15 september met workshops van Christiaan Kuitwaard en Anne Feddema en een lezing van Bert Looper, directeur van Tresoar. Van 8 t/m 28 oktober is er een grote tentoonstelling in het gebouw de CAV in Oldeberkoop. Hier exposeren de deelnemers hun werk anoniem met en tussen kunstwerken van de vijf professionals.

Verdiepingsdag

De initiatiefnemers hopen op ruim 150 deelnemers voor deze tentoonstelling, waar iedereen, professioneel, amateur, jong en oud, aan mee kan doen. Tijdens de expositie is er een verdiepingsdag voor alle deelnemers met een lezing van Cees Buisman (directeur van Wetsus) en workshops van Gerrit Terpstra en Tryntsje Nauta. Het werk van de deelnemers wordt besproken door Tjibbe Hooghiemstra, Christiaan Kuitwaard en Anne Feddema.

Verhalen in het landschap

Een ieder levert werk(en) in vanuit het thema ‘Verhalen in het landschap’. Zijn of haar inbreng wordt rondom de werken van de vijf professionele kunstenaars uit Friesland geplaatst. Vijftien talenten krijgen vervolgens de kans deel te nemen aan de masterclasses van de vijf Friese kunstenaars. De masterclasses zijn in het najaar en het winterseizoen. Het werk dat de deelnemers in de winter maken, wordt in het voorjaar van 2019 geëxposeerd.

Solopresentatie

Uit de groep van 15 talenten worden door het vijftal twee talenten uitgekozen die een solopresentatie krijgen tijdens kunstroute Open Stal van 2019. De overige dertien talenten mogen zich tijdens Open Stal in Oldeberkoop in een groepsexpositie presenteren aan een groot publiek.

Voorwaarde is dat kunstenaars in Friesland wonen of zijn geboren. De minimumleeftijd is 16 jaar.

‘Verhalen in het landschap’ is bedacht en wordt uitgevoerd door Stichting O18, met als doel de beeldend kunstenaarspraktijk te versterken en het beeldend klimaat in Friesland te stimuleren. Doel is om tweejaarlijks een talentenproject te organiseren.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.verhaleninhetlandschap.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.