abonneer nu
dossiers
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dorpen

Eerste Rondje Noord steunt Tristan Bangma

Geplaatst op vrijdag 24 augustus 2018 08:35
  • Tristan Bangma. © Buro SMM@rt / Cindy Grootenhuis

pinterestmail

Donkerbroek - Rondje Noord is een nieuwe autotoertocht voor oldtimers, klassiekers en youngtimers.

Het eerste Rondje op zondag 30 september voert door de wijde omgeving van het Drents-Friese Wold.

Onderweg zijn er een aantal tussenstops. Voor de puzzelaars zijn er langs de route letters verstopt, waarmee een woord of een zin moet worden gevormd.

Tristan Bangma

Om 11.00 uur is de start bij Hotel Restaurant Het Witte Huis in Donkerbroek. Deze startplaats is niet toevallig gekozen, het is het geboortedorp van paralympisch kampioen baanwielrennen Tristan Bangma.

De visueel beperkte wielrenner is geboren en getogen in Donkerbroek en traint momenteel om zijn Paralympische titel in 2020 in Tokio te kunnen verdedigen. De weg daarnaartoe kost heel veel geld. Een deel van de opbrengst van Rondje Noord gaat naar zijn Stichting Tandemteam Bangma.

Diever

De toertocht voert door verschillende dorpen. In Dwingeloo volgt een lunch. Deel twee van de rit gaat onder andere langs Diever om uiteindelijk uit te komen in Appelscha. Na een tussenstop bij de Bosbergtoren wordt de rit vervolgd via het Fochtelooërveen naar museumdorp Veenhuizen, waar bij Bierbrouwerij Maallust een tussenstop is.

Vanuit Veenhuizen volgt het vierde en laatste deel van de rit door het brinkdorp Norg en langs de voormalige Volkshogeschool Allardsoog om uiteindelijk uit te komen bij hotel restaurant De Stripe tussen Bakkeveen en Wijnjewoude.

Inschrijven en info is mogelijk via: www.burosmmart.nl/ toertocht-rondje-noord

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.