abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Dorpen

Chinook-helicopter tankt water in Canadameer

Geplaatst op woensdag 8 augustus 2018 11:15
  • De helikopter schept water uit het Canadameer. © Marloes van 't Klooster

  • © Klaas de Groot

  • © Klaas de Groot

  • © Klaas de Groot

  • © Klaas de Groot

pinterestmail

Appelscha – De brandweerkorpsen van Appelscha, Wolvega en Noordwolde zorgden bij de grote heidebrand dinsdag in Wateren voor de Stellingwerfse inbreng.

Op het Doldersummerveld  ging in totaal 75 hectare verloren. Uit voorzorg werden vijf campings ontruimd. Dat waren de Hertenweide, Zonnekamp, Beek en Brink en de Blauwe Lantaarn. Rond half negen ’s avonds mochten de campinggasten terug naar hun caravan, tent of huisje.

Boeren hielpen met watertanks 

Brandweerkorpsen uit Drente, Groningen en Friesland werden voor de brand opgetrommeld. De brand werd rond half twee door voorbijgangers ontdekt. Zestien tankautospuiten en acht watertanks werden ingezet. Ook boeren uit de omgeving hielpen door tanks met water aan te voeren.  

Chinook-helicoper tankt water in Canadameer

Aan het eind van de middag werd ook een Chinook-helikopter van defensie ingezet. Die haalde ondermeer water uit het Canadameer in Appelscha en bestookte de vlammen vanuit de lucht met een watergordijn.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.