abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Voor verslaggever Cindy Grootenhuis is eigen haard goud waard. Ze pieker...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Dorpen

Wandel mee met Appelstap voor drie goede doelen

Geplaatst op vrijdag 14 september 2018 09:05
  • © Klaas de Groot

pinterestmail

Appelscha - Wandelen voor het goede doel kan op zaterdag 15 september tijdens wandeltocht ‘Appelstap’ in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor de derde keer organiseert Lionsclub Ooststellingwerf dit grootschalige wandelevenement met spetterend entertainment op alle wandelroutes.

Er zijn vier afstanden die gelopen kunnen worden: vijf, tien, vijftien en dertig kilometer. De routes van de tien kilometer is nieuw en de dertig kilometer is gedeeltelijk een GPS route. Geniet maximaal van de natuur en loop grotendeels over onverharde paden. Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Lionsclub Oostellingwerf maakt wandelen in de bossen van Appelscha bereikbaar voor mensen met een beperking. Vrijwilligers halen, begeleiden en helpen graag: Appelstap is een wandelbelevenis voor iedereen. De vijf kilometer route is rolstoeltoegankelijk en zeer kindvriendelijk. Mensen met een beperking worden uitgenodigd om samen met hun begeleider(s) mee te doen aan de tocht. Voor kinderen is er de ‘klokhuis’ speurtocht.

Dit jaar zijn er drie goede doelen die de wandelaars kunnen steunen; Cliniclowns, Spieren voor Spieren en ALS. Alle goede doelen presenteren zich bij de start van Appelstap. Appelstap staat geregistreerd bij de Koninklijke Wandelbond Nederland. Inschrijven kan via: www.appelstap.nl of bij de start. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee (onder begeleiding van een betalende volwassene). Er wordt gestart in de namiddag en gefinisht wordt er in de schemer.

Onderweg is van alles te beleven, waaronder theater en muziek. De ambassadeurs van ALS, Joost Kooistra en Spieren voor Spieren, Anne Dijkstra doen zelf ook mee. Kooistra is opgegroeid in Appelscha en Dijkstra zit op obs De Riemsloot in het dorp.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.